Cena: 290.00 din

0 komentara

Iz dubina

Himna Amazing Grace (Zadivljujuća milost) široko je poznata i odmah prepoznatljiva hrišćanska pesma. Međutim, u pozadini jednostavnih reči i izražajne melodije stoji dramatična, istinita priča o osobi koja je Božjom milošću na čudesan način promenjena. Autor himne, Džon Njutn, spasen iz dubokog moralnog posrnuća i trgovine robljem, nikada nije zaboravio ponor iz koga ga je izvukla Božja neshvatljiva milost.  

Zavirite, kroz Njutnovo životno iskustvo, u neprolaznu priču o obraćenju i pravo značenje poznatih reči: „Pun milosti je Božji glas, moj nesta greh i jad, u tami bejah sasvim slep, al' gle, ja vidim sad!“   

Džon Njutn (1725-1807) rođen je u Londonu. U jedanaestoj godini otisnuo se na more sa ocem, koji je kao zapovednik broda plovio trgovačkim putevima po Sredozemnom moru. Ne obazirući se na majčine molitve da postane sveštenik, godinama se bavio unosnom, ali surovom trgovinom afričkim robovima. Posle obraćenja služio je kao pastor u parohiji Olni i kasnije u crkvi Svete Marije u Londonu. Njutn je bio plodonosan pesnik, koji je pored himne Amazing Grace (Zadivljujuća milost), napisao i druge poznate pesme, kao što su Glorious Things of Thee Are Spoken i How Sweet the Name of Jesus Sounds.

Autor: Džon Njutn Povez: Mek, srpski, latinica
Komentari