Cena: 489.00 din

0 komentara

MOĆ IZBORA

Jednog jutra Džeri Gledson je stigao na predavanje. Napolju, jesenje lišće pokrivalo je tlo i veverice su skakutale, sakupljajući plodove i odnoseći ih u svoja gnezda. Dok je proučavao tematiku za taj dan, Meri, drugi student, ušla je u dvoranu. „Ne znam zašto uopšte studiramo, ili zašto smo ovde“, uzviknula je. „Mi smo slični onim vevericama napolju – rađamo se, živimo, umiremo i nestajemo. U čemu je uopšte značenje ovog života?“

Pitanje je iznenadilo Gledsona. Posle mnogo godina, napisao je ovu knjigu da bi objavio jasan hrišćanski odgovor na pitanje u čemu je uopšte značenje ovog života.

Autor pokazuje da je ljudski život sličan fizičkom prostoru – da ima nekoliko dimenzija. Život ima svoj fizički, mentalni i socijalni aspekt. Ima i četvrtu dimenziju, duhovnu, koja obuhvata sve ostale.

Njegova knjiga, prožeta anegdotama i rezultatima istraživanja, pokazuje kako se dostiže puni razvoj u svakoj od ovih dimenzija. Istine o fizičkoj spremnosti, mentalnom zdravlju, društvenim odnosima i duhovnom blagostanju autor stavlja u središte svog razmatranja uklapajući ih u savršenu celinu svoje uravnotežene filozofije.

Autor: Džeri A. Gledson Povez: mek povez, srpski, latinica
Komentari